Beis

Vi har bestemt oss for MøreTyri sin Tømmerolje http://www.moretyri.no/Ute/tommer.html  Farge Rødbrun De var utrolig kjappe med å sende prøver. Flytende prøver på småflasker som vi kunne prøvebeise selv. Når vi skulle bestille tømmmeroljen, kom varene levert etpar dager senere. Svært fornøyd med MøreTyri!

Vi hadde lyst å ha den gode tjærelukta, og vurderte lenge ren tjære, eller tjærebeis. Så kom vi over denne, som vist nok er de eneste som har denne typen behandling. Den skal trekke svært godt inn i både høvlet og uhøvlet bord, og den er iblandet mye tjære og lukter deretter! I tillegg er den tyntflytende som beis, ikke som tungtflytende tjære! Den skal påførest snarest mulig etter hytten er oppført, deretter ytterligere en gang innen ett år. Da kan produsenten blande en noe mørkere nyanse for bruk til mønebordene (høvlet) siden de ikke tar opp fullt så mye farge. På den måten skal vi få en så homogen farge som mulig på både på høvlet og uhøvlet bord.

Så skal det bare være å slappe av.... og påføre et strøk til om noen år dersom fargen mattes mye av sol og vind, men det er strent tatt  unødvendig siden treet skal være godt beskyttet lenge.

I dag har begge mønevegger kommet opp :-) Samt jeg og Trine, min kjære søster, he beisa to vegger. I morgen er det meldt strålende sol, så då e planene å ta den tredje veggen. Bakveggen e støypt, og  skal kles med fasadeskifer så den sleppe vi å beise :-) (Kanskje vi rkke en liten fjelltur etterpå..... ) Glømte rett og slett å ta bilde, kun dette.. Det var svært skiftande vær idag, frå strålande sol til  haglbyge (då tok me middagspause..) Skal ta fleire bilde i morgenTrine i godt driv! Fasaden er mot skisenteret, her kommer trappa opp til terrasse og inngang til vaskerom

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bondalseidet

bondalseidet

41, Ørsta

Jeg er en utflyttet Sunnmøring, bosatt i Stavanger, som sammen med familien endelig skal få hytte på Bondalseidet i Ørsta kommune. Familien består av samboer Øyvind, 2 felles barn på 4, og 5 år; Elise og Elena, samt Øyvinds sønn Espen på 12 år

Kategorier

Arkiv

hits